Energetische Geneeskunde

Een blik in de verborgen kant van het universum

Het uitgebreide fundament voor je reis door dit boeiende vakgebied.

Wil je begrijpen hoe het menselijk energieveld in elkaar zit en wat de relatie is tussen bewustzijn, materie en energie? Deze cursus geeft je antwoorden vanuit de praktijk, traditionele kennis én wetenschappelijk onderzoek. Om de theorie handen en voeten te geven, is er veel ruimte voor het praktisch werken met energie.

Wil je je vaardigheden daarna nog verder uitbreiden? Kijk dan eens naar de Praktijkdagen Energetische Technieken of één van de vakopleidingen.

De cursus wordt gegeven in Utrecht en op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Kwantumkracht basistraining

Het kwantumveld is een immense data-bak aan informatie. Als wij hierop intunen laat het ons, trillend op subtiele frequenties, zien en voelen. Alles bestaat uit licht en informatie. In het kwantumveld zijn alle mogelijkheden aanwezig. Ben je therapeut, coach of masseur en wil je je tools uitbreiden met een krachtige methode die werkt met en in het kwantumveld? Dan is KwantumKracht voor jou!

De cursus wordt gegeven in Wijhe.
Docenten: Alice van den Berg en Marjolein van der Burgt.

Lees meer

Soul Body Fusion®

De frequentie van onze ziel en de frequentie van ons lichaam zijn vaker niet dan wel op elkaar afgestemd. Dit is het gevolg van trauma’s, pijn, teleurstellingen en verdriet uit ons leven. We lopen als het ware met onze ziel onder de arm. We zijn niet volledig aanwezig en staan niet helemaal in onze kracht. Het lukt ons niet om de dingen echt voor elkaar te krijgen.

Tijdens de workshop leer je Soul Body Fusion® toepassen op jezelf, volwassenen, kinderen en dieren (live en op afstand). Je krijgt achtergrondinformatie over wat Soul Body Fusion® is en hoe het werkt.

De cursus wordt gegeven in Zwolle.
Docent: Marjolein van der Burgt.

Lees meer

Trauma in Beweging

Tijdens deze workshop zet Eveline je letterlijk en figuurlijk in beweging met oefeningen uit de Brain Gym®. Brain Gym® is een beweegprogramma uit de Kinesiologie, een complementaire geneeswijze waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De oefeningen die je in de workshop leert, zijn geschikt om toe te passen in je eigen dagelijkse  praktijk, voor jouzelf, je gezin en de mensen met wie je werkt. In de workshop is er ook aandacht voor de theoretische achtergrond, zoals het Dynamische Brein, de werking van verschillende hersengebieden en de relatie tussen beweging en trauma.

De cursus wordt gegeven tijdens de retraite in Warnsveld en staat ook open voor andere geïnteresseerden.
Docent: Eveline Hund.

Lees meer

Praktijkdagen Energetische Technieken

Energetisch therapeuten die zich willen verdiepen in hun vak zijn van harte welkom om mee te doen aan een praktijkdag.

Voor energetische therapie geldt: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt.

Een groot aantal technieken komen aan bod, waarbij vraaggestuurd leren de basis is. Cursisten kunnen losse vragen inbrengen, casussen en specifieke technieken. Merel put uit 14 jaar ervaring en een uitgebreide kennis vanuit haar achtergrond als energetisch onderzoeker.

De cursus wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Groepssessie Energetische Traumaverwerking

We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te laten volgen die diep in ons aanwezig is. Wat er overblijft, zijn wij, precies zoals we zijn. Rustend in onze eigen kracht, vol verlangen om te geven, vol bereidheid om te ontvangen.

Overgave aan een proces dat vanzelf op gang komt als we stil zijn, met aandacht voor onze innerlijke wereld, hoe die er op dat moment ook uit ziet. We volgen de stroom van gevoelens en gedachten, geven onszelf ruimte en ervaren hoe alles op zijn plek valt.

De dag wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Ontmoetingsmiddag Psychose en Spiritualiteit

Voor iedereen die graag wil praten over de connectie tussen psychose en spiritualiteit. Ervaringsdeskundigen, familie en vrienden, therapeuten en zorgverleners.

De cursus wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docenten: Merel de Waard en José Hoekstra.

Lees meer

Online leren

Het Menselijk Energieveld

Een basiscursus met alle informatie die je nodig hebt in toegankelijke video's en een scala aan extra materialen.

Lees meer

Trauma vanuit Energetisch Perspectief

Een volledige theoriecursus over energetische traumabehandeling met technieken van diverse auteurs en behandelaren.

Lees meer

Psychose en spiritualiteit

Uitgebreide cursus over de samenhang tussen psychoseklachten en spirituele ervaringen

Lees meer

Sensorische Informatieverwerking vanuit Energetisch Perspectief

Nascholing over de theorie van Sensorische Informatieverwerking en het verband met het menselijk energieveld.

Lees meer

Seksueel misbruik. Sta stevig naast je cliënt!

Bijscholing voor therapeuten over de specifieke kennis die nodig is bij de behandeling van seksueel trauma.

Lees meer

Acupressuur en Meridiaanleer

Bijscholing voor therapeuten over energiebanen en de behandeling daarvan.

Lees meer

Vakopleidingen

Energetische Heelkunde

Energetische Heelkunde staat voor de heling van het menselijke energiesysteem. Onze energievelden beslaan zowel het fysieke als de ziel, het psychische en het emotionele. Alles bestaat in zijn oorsprong uit energie. Ons energiesysteem staat aan de basis van onze gezondheid.

Petri de la Croix geeft al jaren een samenhangende opleiding in diverse energetische technieken. Ze noemt haar energetisch therapeuten wel eens 'loodgieters' van het energetische veld. Ben je geïnteresseerd in deze veelomvattende, precieze benadering? Lees dan vooral verder.

Lees meer

Healing Touch Certified Practitioner

We brengen graag de internationaal erkende opleiding tot Certified Healing Touch Practitioner onder de aandacht. Deze wordt al jaren gegeven door enthousiaste docenten uit de verpleegkunde in samenwerking met Healing Beyond Borders.

Een methode leren die is gebaseerd op het werk van verschillende door-de-wol-geverfde energetisch werkers uit de VS en die steeds vaker wordt toegepast in Nederlandse zieken- en verpleeghuizen? Lees dan vooral verder.

Lees meer

Specialisaties

Energetisch Traumatherapeut

Deze cursus leert je energetische methoden toe te passen bij trauma. Om als energetisch therapeut veilig trauma te kunnen behandelen in aanvulling op de reguliere zorg, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van traumabehandeling, samenwerking met de reguliere zorg, valkuilen en rode vlaggen, én dat je voldoende kunt oefenen.

Al deze aspecten komen aan bod in deze specialisatie, waarbij een basis vanuit eerdere opleiding vereist is om de diepte in te kunnen gaan.

Lees meer

Complementair ondersteuner psychose en spiritualiteit

Veel mensen met psychosegevoeligheid roepen de hulp in van een energetisch therapeut. De weg navigeren tussen spiritualiteit, trauma en fysieke invloeden is gecompliceerd en kun je niet alleen. Daarom leiden we bij de Academie Energetische Geneeskunde niet op tot behandelaar psychose en spiritualiteit, maar complementair ondersteuner.

We bespreken de energetische processen die een rol spelen bij psychose en hoe deze te behandelen in samenhang met de reguliere behandela(a)r(en).

Lees meer

Retraite

Retraite trauma, psychose en spiritualiteit

Werken aan je traumastukken met aandacht voor spiritualiteit en psychotische klachten? Leren hoe je de behandelmethodes toepast in je praktijk als therapeut?

Deze gemengde retraite is bedoeld voor therapeuten én niet-therapeuten. We zijn allemaal in de eerste plaats mens en onze eigen therapeut. Vanuit innerlijke beleving en verbinding met elkaar kunnen we de wortel aanpakken van trauma. Voor niet-therapeuten een week om volledig voor jezelf te kiezen en je kracht te voelen als ervaringsdeskundige. Voor therapeuten een manier om met liefde voor de gewonde innerlijke healer ook anderen bij te staan.

Zowel therapeuten als niet-therapeuten behandelen én worden behandeld.

Lees meer