Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 125

 

 
Studie-uren: 9
ECTS: 0,5

Wie energie buiten beschouwing laat, mist 99% van de werkelijkheid, zegt dr. James Oschman. Wat betekent dat eigenlijk? Hoe hangen bewustzijn, energie en materie samen? Wat zijn chakra’s en welke levensgebieden zijn daarmee verbonden? Hoe verbindt energie je gedachten met een lichaamscel?

In deze cursus bekijken we het menselijk energieveld in een samenhangende theorie, gebaseerd op traditionele en praktische kennis, maar ook toegankelijk wetenschappelijk onderzoek naar energie en inzichten uit de reguliere geneeskunde. Deze cursus brengt complementaire en reguliere inzichten op een heldere manier bij elkaar. De docent wil je uitnodigen een nieuw paradigma in overweging te nemen, waar niets van de reguliere geneeskunde van tafel wordt geveegd, maar op een unieke manier in verband wordt gebracht met het energetische wereldbeeld dat volgens sommige wetenschappers als een puzzelstukje past op / in de klassieke natuurkunde.

Een cursus die zowel intelligent als doorvoeld is. Antropoloog en energetisch therapeut Merel de Waard neemt je aan de hand op een reis door bewustzijn, energie en lichaam. Informatieve video’s vol met persoonlijke en culturele verhalen en relevante links naar extra materialen. Een cursus waarbij kennis niet los kan worden gezien van je persoonlijke en spirituele ontwikkeling, met voor elke chakra een uiteenzetting hoe je het bijbehorende levensgebied goed kunt integreren in je leven, met meditaties en oefeningen.

Voor wie?

Voor iedereen die graag bezig is met spirituele en persoonlijke ontwikkeling en daarbij graag het menselijk energieveld fundamenteel willen leren begrijpen. Voor therapeuten die een overzicht willen van de basistheorie van energetische geneeskunde en daarnaast ervaringsgericht aan de slag willen met zichzelf als healing-gereedschap.

Inhoud

De overzichtelijke video’s en een grote lijst bronnen helpen je door de bomen het bos te zien. Deze cursus is een goede basis voor de andere cursussen op de academie, met name de specialisaties Trauma vanuit energetisch perspectief en Psychose, trauma en spiritualiteit. Weet je nu al dat je alledrie de cursussen wilt volgen? Dan kies je voor het 2 + 1 gratis pakket bij het aanmelden.

Praktisch

De cursus bestaat uit 14 lessen (inclusief het welkomstfilmpje) en een heleboel extra materialen (links, meditaties, video’s, boekentips). Je houdt toegang tot de cursus zolang de academie bestaat.

Verder leren? Doe mee met een praktijkdag Energetische Technieken of de driedaagse cursus Energetische Geneeskunde.