Energetische Geneeskunde

Een blik in de verborgen kant van het universum

Het uitgebreide fundament voor je reis door dit boeiende vakgebied.

Wil je begrijpen hoe het menselijk energieveld in elkaar zit en wat de relatie is tussen bewustzijn, materie en energie? Deze cursus geeft je antwoorden vanuit de praktijk, traditionele kennis én wetenschappelijk onderzoek. Om de theorie handen en voeten te geven, is er veel ruimte voor het praktisch werken met energie.

Wil je je vaardigheden daarna nog verder uitbreiden? Kijk dan eens naar de Praktijkdagen Energetische Technieken of één van de vakopleidingen.

De cursus wordt gegeven in Utrecht en op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Kwantumkracht basistraining

Het kwantumveld is een immense data-bak aan informatie. Als wij hierop intunen laat het ons, trillend op subtiele frequenties, zien en voelen. Alles bestaat uit licht en informatie. In het kwantumveld zijn alle mogelijkheden aanwezig. Ben je therapeut, coach of masseur en wil je je tools uitbreiden met een krachtige methode die werkt met en in het kwantumveld? Dan is KwantumKracht voor jou!

De cursus wordt gegeven in Wijhe.
Docenten: Alice van den Berg en Marjolein van der Burgt.

Lees meer

KTNO geaccrediteerde bijscholing
gebaseerd op traditie

Soul Body Fusion®

De frequentie van onze ziel en de frequentie van ons lichaam zijn vaker niet dan wel op elkaar afgestemd. Dit is het gevolg van trauma’s, pijn, teleurstellingen en verdriet uit ons leven. We lopen als het ware met onze ziel onder de arm. We zijn niet volledig aanwezig en staan niet helemaal in onze kracht. Het lukt ons niet om de dingen echt voor elkaar te krijgen.

Tijdens de workshop leer je Soul Body Fusion® toepassen op jezelf, volwassenen, kinderen en dieren (live en op afstand). Je krijgt achtergrondinformatie over wat Soul Body Fusion® is en hoe het werkt.

De cursus wordt gegeven in Zwolle.
Docent: Marjolein van der Burgt.

Lees meer

KTNO geaccrediteerde bijscholing
gebaseerd op traditie

Masterclass Trauma Energetics©

You can learn a lot from a book, but guiding a fellow human with a trauma needs training in real life. With this masterclass William and the Academy for Energy Medicine would like to offer space for this.

lees meer

Trauma in Beweging

Tijdens deze workshop zet Eveline je letterlijk en figuurlijk in beweging met oefeningen uit de Brain Gym®. Brain Gym® is een beweegprogramma uit de Kinesiologie, een complementaire geneeswijze waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De oefeningen die je in de workshop leert, zijn geschikt om toe te passen in je eigen dagelijkse  praktijk, voor jouzelf, je gezin en de mensen met wie je werkt. In de workshop is er ook aandacht voor de theoretische achtergrond, zoals het Dynamische Brein, de werking van verschillende hersengebieden en de relatie tussen beweging en trauma.Docent: Eveline Hund.

Lees meer

Praktijkdagen Energetische Technieken

Energetisch therapeuten die zich willen verdiepen in hun vak zijn van harte welkom om mee te doen aan een praktijkdag.

Voor energetische therapie geldt: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt.

Een groot aantal technieken komen aan bod, waarbij vraaggestuurd leren de basis is. Cursisten kunnen losse vragen inbrengen, casussen en specifieke technieken. Merel put uit 14 jaar ervaring en een uitgebreide kennis vanuit haar achtergrond als energetisch onderzoeker.

De cursus wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Groepssessie Energetische Traumaverwerking

We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te laten volgen die diep in ons aanwezig is. Wat er overblijft, zijn wij, precies zoals we zijn. Rustend in onze eigen kracht, vol verlangen om te geven, vol bereidheid om te ontvangen.

Overgave aan een proces dat vanzelf op gang komt als we stil zijn, met aandacht voor onze innerlijke wereld, hoe die er op dat moment ook uit ziet. We volgen de stroom van gevoelens en gedachten, geven onszelf ruimte en ervaren hoe alles op zijn plek valt.

De dag wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docent: Merel de Waard.

Lees meer

Lesdag Psychose en Spiritualiteit

Voor iedereen die graag wil praten over de connectie tussen psychose en spiritualiteit. Ervaringsdeskundigen, familie en vrienden, therapeuten en zorgverleners.

De cursus wordt gegeven in Utrecht of op aanvraag op locatie.
Docenten: Merel de Waard en José Hoekstra.

Lees meer

Zingeving, trauma en gevoeligheid

Tijdens deze workshop gaat Timo van Kempen in op de relatie tussen zingeving en trauma, met aandacht voor (psychose)gevoeligheid. Door het volgen van de workshop kun je alvast een beetje kennismaken met Timo en zijn manier van kijken naar zingeving in en om geestelijke gezondheid / zorg. De workshop is onderdeel van de opleiding ‘Complementair ondersteuner psychosegevoeligheid’.

Docent: Timo van Kempen

Lees meer