Studie-uren 9
ECT’s 0,5

De wereld van energie is eindeloos boeiend. Energie vormt de verbinding tussen ons bewustzijn en ons lichaam en is de basis voor alle energetische behandelwijzen.

De meeste mensen hebben tegenwoordig weleens van aura’s en chakra’s gehoord. Op internet zijn veel bronnen te vinden over het onderwerp en ook boeken zijn er in overvloed. Veel bronnen zijn heel nuttig en ook fijn om te lezen. Sommige zijn heel inspirerend, andere zijn weer heel technisch. Er zijn ook bronnen die elkaar tegenspreken en bronnen waar je wat minder ‘mee kunt’. Het kan fijn zijn om een overzicht te hebben van hoe het menselijk energieveld werkt, zonder dat je al deze bronnen zelf hoeft door te spitten.

In deze cursus bekijken we het menselijk energieveld in een samenhangende theorie, gebaseerd op traditionele en praktische kennis, maar ook wetenschappelijk onderzoek naar energie en inzichten uit de reguliere geneeskunde. Deze cursus brengt complementaire en reguliere inzichten op een heldere manier bij elkaar. De docent wil je uitnodigen een nieuw paradigma in overweging te nemen, waar niets van de reguliere geneeskunde van tafel wordt geveegd, maar op een unieke manier in verband wordt gebracht met het energetische wereldbeeld dat volgens sommige wetenschappers als een puzzelstukje past op / in de klassieke natuurkunde.

Inhoud

De overzichtelijke video’s en een grote lijst bronnen helpen je door de bomen het bos te zien. Deze cursus is een goede basis voor de andere cursussen op de academie, met name de specialisaties Trauma vanuit energetisch perspectief en Psychose, trauma en spiritualiteit. Weet je nu al dat je alledrie de cursussen wilt volgen? Dan kies je voor het 2 + 1 gratis pakket bij het aanmelden.

Praktisch

De cursus bestaat uit 14 lessen (inclusief het welkomstfilmpje).

Verder leren? Doe mee met de driedaagse cursus Energetische Geneeskunde.

Gerelateerd:

Vakopleiding: Certified Healing Touch Practitioner

Vakopleiding: Certified Healing Touch Practitioner

Healing Touch is een bioveldtherapie die vanuit een liefdevolle intentie wordt gegeven. Het werkt op onze energiecentra, en op het energieveld rondom ons lichaam via zachte aanrakingen met de handen en uitwisseling van energie tussen de cliënt en de therapeut.

Lees meer
KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining KwantumKracht is een nieuwe energetische methode om vanuit verbinding met het kwantumveld heling in te zetten voor je lichaam, geest en ziel en om weer lekker in je vel te zitten! Via intentie en gedachtenkracht zend je frequenties en...

Lees meer
Vakopleiding Energetische Heelkunde

Vakopleiding Energetische Heelkunde

De opleiding Energetische Heelkunde staat voor schoning en herstel van het menselijke energieveld, waarbij het repareren van het energiesysteem centraal staat. Zoals een loodgieter de leidingen van een huis repareert, repareren wij het energiesysteem.

Lees meer
Acupressuur en meridiaanleer

Acupressuur en meridiaanleer

Als je je wilt verdiepen in energetische geneeskunde, is de meridiaanleer een belangrijk onderwerp. Meridianen zijn energiekanalen die zich in ons lichaam bevinden en ons energielichaam verbinden met ons fysieke lichaam. Via de energiekanalen vindt energie haar weg...

Lees meer
Driedaagse basiscursus energetische geneeskunde

Driedaagse basiscursus energetische geneeskunde

Voor iedereen die verder wil dan de basis, of je nu professioneel bezig bent met energetische geneeswijzen of uit persoonlijke interesse de bredere achtergrond wilt leren kennen. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld.

Lees meer
Jouw helende handen

Jouw helende handen

Iedereen heeft helende krachten. Al sinds de oertijd leggen mensen zichzelf en elkaar de handen op om te troosten en te helen. Als je je teen stoot, is je eerste reflex het aanraken, omvatten van je teen, ook al zit daar op het eerste gezicht geen logica in: je kunt...

Lees meer