Merel de Waard werkt als energetisch traumatherapeut in haar praktijk Lied van de Merel en is gespecialiseerd in trauma, psychoseklachten en Kundalini-ervaringen. Hierbij kijkt ze vanuit verschillende invalshoeken, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Tijdens haar studie antropologie aan de VU leerde ze kijken naar mensen in samenhang met hun omgeving. Ze leerde de Westerse cultuur relativeren en wetenschappelijke inzichten plaatsen in hun historische en culturele context. Deze blik helpt haar nu om cliëntverhalen in de context te zien van de tijd, periode en (sub)cultuur waarin ze speelden.

Merel is geboren met een verhoogde gevoeligheid voor energieën en autodidact. In 2006 begon ze als therapeut met weinig scholing en een grote dosis enthousiasme. Gaandeweg onderbouwde ze haar praktische vaardigheden met medische en psychosociale basiskennis, fytotherapie, EMDR en diverse energetische cursussen. Uiteindelijk kon ze haar opleiding voltooien op HBO niveau bij het CAM instituut in Utrecht. Ze is echter altijd een praktijkmens gebleven, ondanks, of misschien dankzij haar academische scholing. Ze houdt ervan ideologieën en reclamepraatjes af te breken en elk aspect van energetische therapie te onderzoeken en te controleren. Ze hoopt dat haar kritische blik de effectiviteit van haar behandelingen ten goede komt.

Voor het ExpertiseCentrum Energetische Geneeskunde doet ze onderzoek naar energetische therapie in het algemeen en naar psychosegevoeligheid in het bijzonder. Ze heeft een behandelprotocol voor psychoseklachten ontwikkeld op basis van haar bevindingen en tekent casussen op om dit protocol te evalueren en uit te werken.

Bij de Academie Energetische Geneeskunde geeft ze cursussen op het gebied van energetische geneeskunde, energetische traumaverwerking en psychosegevoeligheid. Ze ontwikkelt cursussen op het gebied van praktijkonderzoek (met de nadruk op gevalsstudies) en samenwerking tussen complementaire en reguliere zorg. Bij de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht helpt ze mee bij de opzet van een driejarige beroepsopleiding energetisch therapeut.

Cursisten omschrijven Merel als toegankelijk en prettig in de omgang. Ze kan moeilijke onderwerpen helder en eenvoudig uitleggen en heeft een gedegen theoretische én praktische kennis van en ervaring met energetische technieken. Haar cursussen zitten vol ervaringsverhalen en legendes uit diverse culturen.

Hieronder vind je een overzicht van Merels online cursussen bij de Academie Energetische Geneeskunde en haar cursusagenda.

 

Online cursussen

Het menselijk energieveld – online

Het menselijk energieveld – online

    Studie-uren: 9 ECTS: 0,5 Wie energie buiten beschouwing laat, mist 99% van de werkelijkheid, zegt dr. James Oschman. Wat betekent dat eigenlijk? Hoe hangen bewustzijn, energie en materie samen? Wat zijn chakra's en welke levensgebieden zijn daarmee verbonden?...

Lees meer
Trauma vanuit energetisch perspectief – online

Trauma vanuit energetisch perspectief – online

  Studie-uren: 12 ECTS: 0,5   In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en ‘s nachts in onze slaap nog pijn doen. Nachtmerries,...

Lees meer
Psychose en spiritualiteit – online

Psychose en spiritualiteit – online

  Studie-uren: 19 ECTS: 0,5   Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog...

Lees meer