Praktische informatie

Data:

3 – 7 juni 2024

We eten drie keer per dag een gezamenlijke maaltijd.
Er is voldoende fruit, thee en koffie voor tussendoor.
Indien je het van tevoren aangeeft, kunnen we rekening houden met allergieën of intoleranties.

Zelf meenemen

Neem kleding mee die past bij het seizoen
Fijne wandelschoenen
Eventueel je eigen meditatiekussen of -krukje. Er zijn voldoende fijne zitplaatsen in de ruimte waar we bij elkaar komen.

 

Locatie

We zijn te gast op het zeer grote en prachtige terrein van Dick de Ridder in Klijndijk, met de engelentuin, de chakrastenen van mozaïek en de rozenkwartscirkel. De omgeving is prachtig, dus gebruik je lege momenten vooral om te wandelen! (Zie de sfeerfoto’s helemaal onderaan de pagina)
Blijven slapen op het terrein is niet inbegrepen in de prijs, je kunt contact opnemen met de eigenaar om je verblijf te reserveren (doe dit op tijd!) of een plekje voor jezelf te reserveren in een B&B in de buurt.
 
Routebeschrijving en contactgegevens Dick:

Tijd en ruimte voor jou

We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te laten volgen die diep in ons aanwezig is. Wat er overblijft, zijn wij, precies zoals we zijn. Rustend in onze eigen kracht, vol verlangen om te geven, vol bereidheid om te ontvangen.

Traumaverwerking gaat soms vanzelf, soms heb je wat hulp nodig van anderen. In deze retraite kun je ervaren wat energetische traumatherapie kan doen. Energetische traumabehandeling rust op de fundamenten van een sterk, doorleefd, betrokken en geheeld mens. In deze retraite gaan we samen ons proces aan, op weg om onze diepste dalen om te zetten in kracht om onszelf en anderen te begrijpen, omarmen en ondersteunen.

Wil je ook een week lang in verbinding met jezelf en anderen tot rust komen? Je eigen ruimte en kracht hervinden in aanwezigheid van de ander en je koesteren in de prachtige natuur van Zuidoost Drenthe? Je bent van harte welkom.

Een gedeelte van de retraite bestaat uit sessies (in tweetallen, met begeleiding), met voldoende ruimte om deze te integreren. Tijdens de inhoudelijke workshops gaan we in op de energetische visie op trauma en leren we technieken hoe we onszelf en anderen kunnen ondersteunen bij trauma en extreme hooggevoeligheid.

De avonden houden we vrij om tot jezelf te komen. Dat kan in je eentje, door de rust op te zoeken in de natuur, thuis of op je logeeradres of in je kamer of tent op het terrein, maar ook samen, bij de vuurschaal, of juist in de gezamenlijke binnenruimte of een gezamenlijke wandeling. Op donderdagavond kun je bijvoorbeeld tot rust komen tijdens een sjamanistisch klankritueel met fluitiste Henriëtte Verhoeff, op één van de andere avonden kunnen we genieten van een klankschaalsessie. Afhankelijk van de samenstelling en wensen van de groep voegen we daar ervaringsavonden aan toe.

Vrij bewegen tijdens de retraite

Alle activiteiten zijn optioneel. Wil je ergens niet aan meedoen, of moet je tussentijds met een activiteit stoppen, dan is dat helemaal ok. Je eigen instinct en intuïtie zijn leidend.

Docenten / begeleiders

De retraite wordt begeleid door Merel de Waard. Zij is EMDR therapeut en energetisch traumatherapeut met als specialisatie psychosegevoeligheid en spiritualiteit. Vanuit haar achtergrond als antropologe geeft ze bedding aan bijzondere ervaringen en tekent ze verhalen op van mensen die hun transformatieproces met haar willen delen.

Ingrid Schippers en Monique Tijsma staan Merel bij als begeleiders. Ingrid Schippers draagt met haar geaarde energie, intelligentie en warmte bij aan een veilige bedding tijdens de retraite. Haar workshop helpt met zelfinzicht rondom je proces. Monique’s rituelen geven de retraite een inspirerende vorm en een structuur waarbinnen je je veilig kunt voelen.

Kennismakingsgesprek / Intake

De retraite is in principe een groepsgebeuren, waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor zichzelf en we als groep en individuen met elkaar in verbinding blijven om onszelf én elkaar te dragen. Elke deelnemer wordt van tevoren uitgenodigd voor een intakegesprek om je belastbaarheid en verwachtingen te bespreken. In dat gesprek kun je ook je vragen stellen om te beslissen of deze retraite voor jou de bedoeling is.

 

Docent