Heb je een opleiding afgerond als complementair therapeut met een duidelijke energetische component, medische en psychosociale basiskennis en enige jaren ervaring? Of ben je regulier behandelaar of zorgverlener met daarnaast een energetische opleiding? Wil je je graag specialiseren? Bij de Academie Energetische Geneeskunde kun je terecht voor verschillende specialisaties. Een overzicht vind je hieronder.

Energetisch Traumatherapeut

Deze cursus leert je energetische methoden toe te passen bij trauma. Om als energetisch therapeut veilig trauma te kunnen behandelen in aanvulling op de reguliere zorg, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt van traumabehandeling, samenwerking met de reguliere zorg, valkuilen en rode vlaggen, én dat je voldoende kunt oefenen.

Al deze aspecten komen aan bod in deze specialisatie, waarbij een basis vanuit eerdere opleiding vereist is om de diepte in te kunnen gaan.

Lees meer

Complementair ondersteuner psychose en spiritualiteit

Veel mensen met psychosegevoeligheid roepen de hulp in van een energetisch therapeut. De weg navigeren tussen spiritualiteit, trauma en fysieke invloeden is gecompliceerd en kun je niet alleen. Daarom leiden we bij de Academie Energetische Geneeskunde niet op tot behandelaar psychose en spiritualiteit, maar complementair ondersteuner.

We bespreken de energetische processen die een rol spelen bij psychose en hoe deze te behandelen in samenhang met de reguliere behandela(a)r(en).

Lees meer

GAT register geaccrediteerde bijscholing KTNO geaccrediteerde bijscholing
gebaseerd op traditie gebaseerd op praktijkonderzoek gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek