KTNO geaccrediteerde bijscholing
gebaseerd op traditie gebaseerd op praktijkonderzoek gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

 

Studie-uren 270
ECT’s 9,5

Energetische Heelkunde staat voor de heling van het menselijke energiesysteem. Onze energievelden beslaan zowel het fysieke als de ziel, het psychische en het emotionele. Alles bestaat in zijn oorsprong uit energie. Ons energiesysteem staat aan de basis van onze gezondheid, de Energetische Heelkunde staat boven de splitsing tussen alternatieve en reguliere geneeswijzen en daarom kan zij goed aangevuld worden met benaderingen uit beide richtingen.

Ons energiesysteem is een zelforganiserend en zelfhelend ecosysteem, maar soms is de balans dusdanig verstoord dat er hulp van buiten het systeem nodig is voor het terugbrengen en activeren van het eigen ecosysteem. Het is de Energetische Heelkunde die verstoringen in het energiesysteem kan repareren.

De opleiding Energetische Heelkunde staat voor schoning en herstel van het menselijke energieveld, waarbij het repareren van het energiesysteem centraal staat. Zoals een loodgieter de leidingen van een huis repareert, repareren wij het energiesysteem.

De opleiding

De opleiding Energetische Heelkunde is een 3-jarige beroepsopleiding op HBO werk- en denkniveau.

In een groep word je opgeleid als energetisch therapeut / coach met als doel:

  • Je eigen talenten, gevoeligheid, waarnemingsvermogen, lichaamsbewustzijn en kracht te ontwikkelen.
  • Het repareren van het menselijke energiesysteem.
  • Het ontwikkelen van je heldere waarneming.
  • Werken met eigen energie.
  • Tijdens de opleiding wordt synchroon gewerkt op fysiek, psychisch en energetisch niveau.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waarbij jouw ontwikkeling steeds op een hoger niveau geprikkeld zal worden.

Het eerste jaar van de opleiding staat in het teken van het ontwikkelen van je heldere waarneming, de taal van energie te beheersen en het werken met energie. We behandelen wat er allemaal stuk kan zijn in het energiesysteem. Je maakt kennis met alle aspecten uit het menselijke energiesysteem. Denk hierbij aan de 7 hoofdchakra’s, auralichamen, het Hoger en het Kosmisch Zelf, de haralijn, kundalini en nog veel meer. Na het eerste jaar ben je in staat om een quick healing te doen.

Het tweede jaar gaan we hier verder op in. We gaan aan de slag met het schonen van koorden, innerlijk kinderen, voorouderschoning, incarnatie en nog veel meer. Aan het einde van het tweede jaar ben je in staat een volledige healing uit te kunnen voeren.

In het derde jaar leer je hoe je aspecten uit de healing kan toepassen in andere situaties. Ook wordt er ingegaan op het oplossen van specifieke beschadigingen in het energiesysteem (trauma’s) en leer je NLP technieken vanuit het energetische perspectief. We zullen werken met karakterstructuren en andere hulpmiddelen om ons werk te vertalen naar cliënten en hulpverleners.

De opleiding Energetische Heelkunde bestaat uit 3 jaar (45 lesdagen). Na deze 3 jaar is de student in staat een volwaardige healingsessie te geven en de kennis te integreren in huidige werk/leven.

Voor wie

De opleiding Energetische Heelkunde is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in energiewerk. Het uitgangspunt is het herstellen van het menselijk energiesysteem en daar beroepsmatig mee aan de slag gaan. Reguliere medisch en paramedische beroepsbeoefenaars, therapeuten, coaches en trainers die de taal van energie willen integreren in hun werk zijn van harte welkom. Ook voor mensen die zichzelf willen ontdekken, of hun talenten op spiritueel gebied, is het interessant.

Accreditatie

Hoewel de opleiding voor complementaire therapeuten is geaccrediteerd door KTNO, kun je er niet zonder meer van uitgaan dat je na afronding wordt toegelaten bij een beroepsvereniging. Vraag vóór aanvang van de opleiding de meest recente informatie bij de beroepsvereniging op.

(Externe website)

Gerelateerd:

Vakopleiding: Certified Healing Touch Practitioner

Vakopleiding: Certified Healing Touch Practitioner

Healing Touch is een bioveldtherapie die vanuit een liefdevolle intentie wordt gegeven. Het werkt op onze energiecentra, en op het energieveld rondom ons lichaam via zachte aanrakingen met de handen en uitwisseling van energie tussen de cliënt en de therapeut.

Lees meer
KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining KwantumKracht is een nieuwe energetische methode om vanuit verbinding met het kwantumveld heling in te zetten voor je lichaam, geest en ziel en om weer lekker in je vel te zitten! Via intentie en gedachtenkracht zend je frequenties en...

Lees meer
Het menselijk energieveld – online

Het menselijk energieveld – online

De wereld van energie is eindeloos boeiend. Energie vormt de verbinding tussen ons bewustzijn en ons lichaam en is de basis voor alle energetische behandelwijzen. Deze online cursus geeft een overzicht van het energetische wereldbeeld.

Lees meer
Acupressuur en meridiaanleer

Acupressuur en meridiaanleer

Als je je wilt verdiepen in energetische geneeskunde, is de meridiaanleer een belangrijk onderwerp. Meridianen zijn energiekanalen die zich in ons lichaam bevinden en ons energielichaam verbinden met ons fysieke lichaam. Via de energiekanalen vindt energie haar weg...

Lees meer
Driedaagse basiscursus energetische geneeskunde

Driedaagse basiscursus energetische geneeskunde

Voor iedereen die verder wil dan de basis, of je nu professioneel bezig bent met energetische geneeswijzen of uit persoonlijke interesse de bredere achtergrond wilt leren kennen. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld.

Lees meer
Jouw helende handen

Jouw helende handen

Iedereen heeft helende krachten. Al sinds de oertijd leggen mensen zichzelf en elkaar de handen op om te troosten en te helen. Als je je teen stoot, is je eerste reflex het aanraken, omvatten van je teen, ook al zit daar op het eerste gezicht geen logica in: je kunt...

Lees meer