Wilma Bijl is vanaf haar 18e werkzaam in de zorg, begonnen als verzorgende en heeft haar kennis uitgebreid naar HBO-verpleegkundige. Ze is zowel werkzaam geweest in verpleeghuizen, als in de thuiszorg. Momenteel is ze werkzaam als interim kwaliteitsverpleegkundige bij een verpleeghuis. Rond 2005 is Wilma zich meer gaan verdiepen in Complementaire Zorg (CZ) en heeft ze plaats genomen in het bestuur  van de afdeling CZ van de VenVN (Verzorgenden en verpleegkundigen Nederland).

In 2012 maakte Wilma kennis met Healing Touch en verwonderde ze zich over de vele mogelijkheden. De tweede  lesdag besloot ze dat Healing Touch Nederland-breed verspreid moest worden. In januari 2017 werd ze instructor Healing Touch Module 1 en besloot ze om door te gaan voor instructor module 5 om het mogelijk te maken om alle Healing Touch Practitioner modules in het Nederlands in Nederland aan te kunnen bieden.

Wilma als Healing Touch mentor (zie Healing Touch Benelux): Het allerbelangrijkste vindt Wilma dat je als mentee de mogelijkheid krijgt om je eigen pad op je eigen tempo te bewandelen. En daar waar nodig is, loopt Wilma naast je.