KTNO geaccrediteerde bijscholing
gebaseerd op traditie gebaseerd op praktijkonderzoek gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

 

Studie-uren 270
ECTS 9,5

oongeHealing Touch is een bioveldtherapie die vanuit een liefdevolle intentie wordt gegeven. Het werkt op onze energiecentra, en op het energieveld rondom ons lichaam via zachte aanrakingen met de handen en uitwisseling van energie tussen de cliënt en de therapeut. Het lichaam wordt gezien als een eenheid, waarin het fysieke, emotionele, mentale en spirituele met elkaar verbonden zijn. Met Healing Touch wordt op elk van deze terreinen de energie in balans gebracht, worden blokkades en ophopingen van energie weer in beweging gebracht en kan het energieveld worden schoongemaakt. Als de energie weer kan stromen en de balans is hersteld, wordt het natuurlijk zelfhelend vermogen gestimuleerd.

De opleiding tot Healing Touch Therapeut

  • Is een internationaal erkende opleiding in het domein van de energetische geneeskunde.
  • Is een diepgaande, grondige en aaneengeschakelde opleiding bestaande uit 5 modules die de cursist meeneemt van beginnend naar gevorderd Healing Touch behandelaar. De opeenvolgende modules kunnen in eigen tempo gevolgd worden en het geheel kan worden afgerond in 3 jaar.
  • Wordt verzorgd door gecertificeerde Healing Touch Instructors van Healing Touch Benelux, volgens het curriculum van Healing Beyond Borders.

Wat leer je?

Module 1: Grondbeginselen van Healing Touch

In deze module worden de theoretische concepten die ten grondslag liggen aan de holistische gezondheidszorg onderzocht, maak je kennis met de kernwaarden die de basis vormen voor de beoefening van Healing Touch en leer je de Healing Touch basistechnieken.

Module 2: Energetische Patronen en Klinische Toepassing

Je leert een intakegesprek te voeren, gedragspatronen identificeren en Healing Touch technieken waarmee je je cliënt helpt het energieveld van een nieuw patroon te voorzien. Het inzicht in Healing Touch wordt verdiept door het verwerven van een techniek die de cliënt helpt om de hartenergie te vergroten.

Module 3: Voorbereiding Gevorderde Heling

Je leert je eigen energetische trilling te verhogen, zodat de je technieken kunt toepassen voor de hoogste energetische lagen van het veld.

Module 4: Casemanagement en Professionele Beoefening

Deze module bestaat uit een begeleidingstraject, in overeenkomst met de verantwoordelijkheden van de professionele beoefening, waarbij casemanagement wordt geïmplementeerd en meerdere Healing Touch behandelingen worden gegeven gedurende een bepaalde tijd.

Module 5: Zelf-evaluatie en Professionele ontwikkeling

Mentoraat-traject met als doel te groeien als professionele Healing Touch beoefenaar.

Accreditatie

Deze opleiding tot Healing Touch Certified Practitioner is internationaal erkend door Healing Beyond Borders en de AHNA (American Holistic Nurses Association).
Binnen Nederland is de opleiding geaccrediteerd door KTNO voor complementair behandelaren en door de V&VN voor verpleegkundigen.

De regels voor de zorgverzekering veranderen in een rap tempo. Hoewel de opleiding voor complementaire therapeuten is geaccrediteerd door KTNO, kun je er niet zonder meer van uitgaan dat je na afronding wordt toegelaten bij een beroepsvereniging en/of vergoed wordt door zorgverzekeraars. Vraag vóór aanvang van de opleiding de meest recente informatie bij de beroepsvereniging op.

Kosten per module

De kosten voor het volgen van de modules zijn

  1. Module 1: Grondbeginselen van Healing Touch € 350,00
  2. Module 2: Energetische Patronen en Klinische Toepassing € 350,00
  3. Module 3: Voorbereiding Gevorderde Heling € 350,00
  4. Module 4: Casemanagement en Professionele Beoefening € 500,00
  5. Module 5: Zelf-evaluatie en Professionele ontwikkeling € 500,00

Je krijgt een werkboek van Healing Touch Benelux en je schaft zelf het lesboek ‘Grondbeginselen en beoefening van Healing Touch’ aan. Deze kan worden aangeschaft bij de docent en kost € 50,00.

(Externe website)

Docent

Gerelateerd:

KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining

KwantumKracht Basistraining KwantumKracht is een nieuwe energetische methode om vanuit verbinding met het kwantumveld heling in te zetten voor je lichaam, geest en ziel en om weer lekker in je vel te zitten! Via intentie en gedachtenkracht zend je frequenties en...

Lees meer
Het menselijk energieveld – online

Het menselijk energieveld – online

De wereld van energie is eindeloos boeiend. Energie vormt de verbinding tussen ons bewustzijn en ons lichaam en is de basis voor alle energetische behandelwijzen. Deze online cursus geeft een overzicht van het energetische wereldbeeld.

Lees meer
Vakopleiding Energetische Heelkunde

Vakopleiding Energetische Heelkunde

De opleiding Energetische Heelkunde staat voor schoning en herstel van het menselijke energieveld, waarbij het repareren van het energiesysteem centraal staat. Zoals een loodgieter de leidingen van een huis repareert, repareren wij het energiesysteem.

Lees meer
Acupressuur en meridiaanleer

Acupressuur en meridiaanleer

Als je je wilt verdiepen in energetische geneeskunde, is de meridiaanleer een belangrijk onderwerp. Meridianen zijn energiekanalen die zich in ons lichaam bevinden en ons energielichaam verbinden met ons fysieke lichaam. Via de energiekanalen vindt energie haar weg...

Lees meer
Cursus energetische geneeskunde

Cursus energetische geneeskunde

Voor iedereen die verder wil dan de basis, of je nu professioneel bezig bent met energetische geneeswijzen of uit persoonlijke interesse de bredere achtergrond wilt leren kennen. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld.

Lees meer
Praktijkdag energetische technieken

Praktijkdag energetische technieken

Energetisch therapeuten die zich willen verdiepen in hun vak zijn van harte welkom om mee te doen aan een praktijkdag. Voor energetische therapie geldt: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Een greep uit de technieken waarmee we oefenen: Meditatie voor...

Lees meer